GŁÓWNI FUNDATORZY

Waldemar Henryk Andrzejczyk

Dr nauk ekonomicznych, legitymuje się ponad trzydziestoletnim doświadczeniem zawodowym, w tym na stanowiskach związanych z zarządzaniem wysokiego szczebla oraz stanowiskach kierowniczych. Posiada wieloletni staż urzędniczy zarówno w administracji samorządowej jak i centralnej. Pełnił wiele funkcji kierowniczych z dziedziny ochrony zdrowia, polityki społecznej i biznesu. Członek Rad Nadzorczych spółek prawa handlowego. Obecnie jest pracownikiem samorządowym na stanowisku Audytora Wewnętrznego Starostwa Powiatowego w Wołominie, członek Rady Nadzorczej Mareckie Inwestycje Miejskie Sp. z o. o. w Markach oraz członek kilku stowarzyszeń organizacji m.in. Ligi Ochrony Przyrody, Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej oraz Międzynarodowego Stowarzyszenia Audytorów Wewnętrznych IIA Polska.

Agata Krystyna Żędzian

Magister ekonomii, inżynier informatycznych systemów zarządzania, położna, specjalista zarządzania instytucjami pomocy społecznej oraz specjalista ds. ekonomii społecznej. Absolwentka  Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej i Zarządzania pod auspicjami Polskiej Akademii Nauk w Warszawie oraz Politechniki Radomskiej.

Zawodowo i społecznie od wielu lat zajmuje się działalnością na rzecz ochrony i promocji zdrowia, a także działalnością w dziedzinie polityki społecznej, m.in. wspieraniem osób z różnymi dysfunkcjami i deficytami. Inicjatorka wielu akcji na rzecz budowania rozwiązań w zakresie poprawy funkcjonowania instytucji, środowiska i społeczności ludzi. Członek kilku organizacji m.in. Ligi Ochrony Przyrody, Polskiego Towarzystwa Oświaty Zdrowotnej, Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej. Harcerz i społecznik.

Mieczysława Żero

Absolwentka Wyższej Szkoły Pedagogicznej TWP w Warszawie  Wydziału Nauk o Wychowaniu – pedagog pracy. Ukończone w 2007r. studia podyplomowe w zakresie doradztwa zawodowego.  Posiadane kwalifikacje zawodowe zostały uzupełniane  licznymi szkoleniami dotyczącymi m.in. europejskiego rynku pracy, pisania projektów konkursowych współfinansowanych przez Unię Europejską  ze środków EFS, ochrony danych osobowych, zamówień publicznych, rozwiązywania sytuacji kryzysowych oraz wielu innymi. Od 2000 r. do chwili obecnej zawodowo ściśle związana z obszarem rynku pracy, pomocą osobom bezrobotnym, niepełnosprawnym i innym potrzebującym pomocy i wsparcia.W chwilach wolnych chętnie spędza czas aktywnie jeżdżąc na rowerze.

Hanna Bożena Szyszkowska

Absolwentka Programu Liderzy PAFW (I edycja). Trener Umiejętności Poznawczych oraz  Trener Edukacji Finansowej. Zawodowo związana z edukacją. Posiada wieloletnie doświadczenie współpracy z organizacjami pozarządowymi w pisaniu,  koordynowaniu,  projektowaniu oraz animacji życia lokalnego. Pasjonuje się ekologią i zdrowym trybem życia